Ugrás a tartalomhoz
Előző cikk
Most olvasod:
Magyar Professzionális Liga Kupa 2023 - Bajczer’s Pro Animals szemmel
Következő cikk

Magyar Professzionális Liga Kupa 2023 - Bajczer’s Pro Animals szemmel

Első napon két hölgy és két fiatalúr mérettette meg magát a Bajczer online csapat tagjai közül.

1/2 nap

Péntek délelőtt Szabados Dóra Junior, -67,5kg-os mezőnyben indult ahol 7/9 teljesítménnyel sikeres PR-okkal zárt. Dóri hat hónapja csatlakozott hozzánk, ezidő alatt az előző hivatalos guggolás egyéni rekordját sikerült 17,5kg-mal megdönteni, a 107,5kg-os guggolásával, a fekvenyomását 40kg-ról 45kg-ra tornásztuk fel, felhúzást pedig közel testsúly 2x-es 122,5kg-mal sikerült zárnia, ezzel pedig 275kg-os összetettjével 15kg-öt pakolt az előző hivatalos totáljára. Súlycsoportot tekintve továbbra is a -67,5kg-os súlycsoportban tevékenykedik, és a jövőre tekintve is ez a cél.

Szintén nagyjából fél éve a csapat tagja Székely Réka Dorottya, aki nagyon újonc az erőemelés világában, ugyanis abszolút első versenye volt a ‘23-as Liga Kupa, ahol közel hibátlanul, 8/9 érvényes fogással menetelt végig, profi hozzáállásával. Guggolásban 15 kilóval jobbat sikerült guggolnia, mint teremben előtte bármikor, így 130-as guggivalnzárt, 3/3 sikeres gyakorlattal. Fekvenyomásban az edzőtermi csúcsát 62,5kg-ot vitt a platformra, majd következett a felhúzás, ahol szintén óriási egyéni csúcsot, 140kg-mot húzott. Ezzel 332,5kg-os összetettet csinált rögtön az első versenyén a tinédzser -82,5kg-os kategóriában.

Pénteki urak közül egy csoportbeosztásban versenyzett Kőfalvi Geri és Horváth Robin. 3 fogások power versenyen még egyikőjük se vett részt, utóbbi pedig még semmilyen erőemelő versenyen nem szerepelt.

Kőfalvi Geri, ifjú tehetség a ‘22-es Mikulás Kupa után csatlakozott a Bajczer’s Pro Animals versenyzői gárdához, és ezidő alatt rengeteg izmot és erőt pakolt fel a vázra. Első versenyes nehézségekbe ütközött a guggolásnál, így nem mertünk nagyobb súlyra menni, maradt a kezdőfogása, 170kg, amit nagyon könnyen teljesített. Fekvenyomásban hivatalosan is három számjegyű az egyéni rekordja 100kg-mal, a 105 most egyelőre még várat magára. Felhúzásban pedig szép súlyra sikerült a Mikulás Kupa óta felmennie, 215kg-os PR-t húzott, 3/3 sikeres felhúzással, 485kg-os totallal zárta az első erőemelő versenyét.

Horváth Robin - aki a YouTube 500 feliratkozós nyereményjáték győztese lett, és ekkor próbálhatta ki ingyenesen a Bajczer Csaba online coaching edzésprogramozását, valamint a benne rejlő technikai progressziót - most érkezett el élete első erőemelő versenyéhez. Guggolását 172,5kg-os teljesítménnyel, (pici technikai hiba miatt nem jött össze csak a 182,5kg) fekvenyomását 112,5kg-mon és felhúzását 210kg-os húzással zárta. Tekintve, hogy Robin még csak egy éve edz tervszerűen, rengeteget fejlődött és még rengeteget is fog. Egy éve 82,5kg is takarta a fekvenyomó padon, pusztán erre a fogásnemre már most +30kg-ot pakolt és ezzel első hivatalos összetettje 495kg lett, de már nagyon várja, hogy átírhassa az első számjegyet ötösre.

2/2 nap

A csapat “Big Dogs” része versenyzett a szombati napon, valamint este az “Elit alakulat” mérte fel erejét a Liga Kupán.

A nagy kutyáinkról - Ősi Tamás, Bódi Tibor és Hoffmann Gergő szerepléséről: Ősi Tomi a csapat talán legprecízebb embere kereken 30kg-ot növelt a totálján az előző (őszi) Liga Kupa óta, pontosan azóta, hogy csatlakozott a Bajczer csapathoz. Guggolása óriási ugrással 225kg 3/3 érvényes gyakorlattal zárult, nyomása és húzása pedig kis PR-t rejtegetett, előbbi 152,5kg-on, utóbbi pedig 257,5kg-on tetőzött, és ezzel 8 érvényes gyakorlatot tudhatott a magáénak.

Bódi Tibi, a súlycsoport váltások nagy mestere egy éve még a 140kg-os kategóriába se fért volna bele, idén tavaszra azonban erőnövekedéssel egybekötve a -110kg-os kategóriára csökkentette le testsúlyát, ezzel komoly testkompozíció változáson átesve. Emellett minden fogásnemére bőségesen sikerült teljesítményt pakolnia, guggolást 210kg-os megmozgatott súllyal fejezte be, nyomása 182,5kg lett, felhúzása pedig tavaly óta 20kg-ot fejlődött és így 220kg-os húzással 612,5kg-os totállal zárta a versenyét.

Hoffmann Geri, a csapat egyetlen abszolút bajnoka (és ezzel le is lőttük a meglepetést) elképesztő számokat produkált. Ő is túlesett egy súlycsoport váltáson, természetesen ő is lefelé ugrott egyet, 125-ös kategóriáról immáron stabilan a -110-es súlycsoportban versenyzett. Geri kisebb testsúllyal is abszolút PR-okat csinált, guggolásban 255kg-mal a hátán állt fel, fekvenyomásban közeledik a “3 red plates” nyomás, 170kg-ot mozgatott meg, és felhúzásban pedig egy ennél is sokkal nagyobb mérföldkőhöz érkezett, 300, azaz háromszáz kilogrammot húzott fel, így megérkezve egy 25kg-os abszolút total PR-hoz, és megérdemelten kategória, valamint abszolút győzelmet aratott a maga higgadt és magabiztos versenyzésével.

És végül csapatunk elit tagjait Majoros Kriszti képviselte, aki ismét megcélozta a Liga rekordokat, amiket már néhány éve önmaga tart és dönt meg versenyről versenyre. Második guggolásra rögtön új csúcsot állított fel, korábbi 200kg-os rekordját 201-re módosította sikeresen, és ezt a kerek számot olyannyira sikeresen törte meg, hogy harmadik fogásra újra megdöntötte, ezúttal 205kg-ra tornászta fel, ami a testsúlyának több mint háromszorosa… elképesztő teljesítmény ez egy hölgytől! Fekvenyomásban hivatalos PR-ját ismételte meg, 92,5kg lett újra a nyomása, mindössze 3kg-mal elmaradva a Liga rekordjától. Felhúzásra picit elfáradt és 175kg-os felhúzása is elég volt egy új totál rekordhoz, 472,5kg-hoz, amivel megint 490 fölötti wilks-et hozott a három Liga rekordja mellé.

Kosár Vissza

A kosarad üres.

Vásárlás
Vissza